Turbo Kuvar, naslovna fotka
Zvezda Početna strana
  » Predjela (32)
  » Zakuske & kokteli (22)
  » Supe i čorbe (47)
  » Salate (71)
  » Sos & Umak (29)

 Zvezda Glavna jela (29)
  » Jela sa roštilja (13)
  » Brza jela (23)
  » Variva (40)
  » Testa (23)
  » Pite (21)

 Zvezda Jela sa mesom (69)
  » Govedina (55)
  » Jagnjetina (17)
  » Svinjetina (41)
  » Piletina (51)
  » Ribe & školjke... (71)

 Zvezda Kolači (86)
  » Torte (74)
  » Deserti (25)
  » Pudinzi & kreme (19)
  » Sladoledi (25)

 Zvezda Italijanska ...(30)
  » Francuska ...(3)
  » Japanska kuhinja (8)
  » Kineska ...(14)
  » Madjarska ...(29)
  » Mediteranska ...(8)
  » Meksička ...(10)
  » Španska ...(1)

 Zvezda Povrće (17)
  » Jela sa alkoholom (11)
  » Jela sa krompirom (12)
  » Jela sa pirinčem (7)
  » Sa pečurkama (21)
  » Jela sa sirom (11)
  » Zimnica (12)

 Zvezda Video Recipes, Eng. (53)
  » Vegeterian & Lyrics (9)
  » Free steam tables
  » Carbon Dioxide properties
  »  Famous Quotes

 Zvezda Kontakt infoSok od endivije - Sirovi sokovi
Endivija je kovrdžasto povrće nalik na salatu, a poznata je i pod imenom čikorija. Endivija je blisko povezana sa anisom i njihova kemijska sadržina je manje ili više slična. Endivija pored toga sadrži i elemente koji su neprestano potrebni nervnom sistemu.

Kada soku od endivije dodamo sokove od mrkve, celera i peršina tada opskrbljujemo optički nerv i mišićni sistem sa potrebnim hranjivim tvarima što dovodi do začuđujućih rezultata u ispravljanju očnih poremećaja. Pola do jedne litre dnevno te kombinacije sokova dovodi do ispravljanja očnih poremećaja za vrijeme od nekoliko mjeseci do te mjere da povratimo normalan vid, i tako se oslobodimo upotrebe naočala.

Ovdje ću navesti primjer jedne žene iz zapadne Virdžinije. Katarakt joj je u potpunosti oduzeo moć vida, tri godine je uzaludno pokušavala povratiti vid. Nakon toga je čula da u Pitsburgu (U.S.) postoji efikasni triturator i hidraulična presa za sirove sokove te se podvrgla terapiji sokovima. Ona se je vjerno pridržavala uputstava za pročišćavanje tijela, koloničkih ispiranja i klistiranja da bi na taj način iz tijela odstranila štetne otpadne tvari koje su joj bile prepreka za ostvarenje njenog cilja.

Ona je jela samo sirovo voće i povrće, a odbacila je hranu koja sadrži koncentrirani škrob i šećer, dnevno je pila pola litre kombinacije soka od mrkve, celera, peršina i soka od endivije. Pola litre soka od mrkve pola litre kombinacije soka od mrkve, celera, peršina i špinata. Pola litre kombinacije soka od mrkve i špinata. (To znači oko dvije litre soka dnevno). Ona je povratila vid za nešto manje od jedne godine tako da je uz pomoć povećala mogla čitati novine!

Među zelenim povrćem endivija je jedan od bogatijih izvora vitamina. Kombinacija sokova od mrkve, celera i endivije mnogo pomaže kod astme i groznice ako smo iz ishrane izbacili ono što nam smeta. Prirodno je da nam obično smeta mlijeko, koncentrirani škrob i šećer. U kombinaciji sa celerom i peršinom endivija pomaže kod anemije i funkcionalnih srčanih smetnji, kada ti poremećaji nisu uzrokovani zbog gasova u crijevima. On je isto tako koristan kod stanja gdje je uključena slezena.

Skoro u svakoj kombinaciji sok od endivije poboljšava izlučivanje žuči te je stoga dobar kod poremećaja jetre i mjehura.

(prim. prev. za popravljanje vida je dobro pročitati knjigu od H. Bates - Bolji vid bez naočala - "Better sight without glasses" jer je to jedan prirodan način koji dobro nadopunjava ovu terapiju sa sokovima te se postižu bolji rezultati, a i shvataju se neke stvari o poremećajima vida)


Norman Walker

Custom Search
Zvezda Krvne grupe & ishrana
  » Horoskop i ishrana (12)
  » Sanovnik (30)
  » Mali saveti (233)
  » Makrobiotika (41)
  » Sirovi sokovi (26)

Zvezda Kursna lista Srbija
  » Pretvarač valuta
  » Za dijabetičare (33)
  » Download
  » Linkovi
  » Bolest & dijeta ...(9)
  » Vegetarijanska ...(27)
  » Biljna ulja (4)

Turbo Kuvar - Biblija za Gurmane
Chrome   Firefox   Internet Explorer   Opera   Safari